Veronique

Ook zonder haar kan je bloedmooi en vrouwelijk zijn

In 2018 verloor ik in drie weken tijd al mijn hoofdhaar door alopecia. Niet lang daarna volgden ook mijn wimpers en wenkbrauwen. Natúúrlijk huilde ik tranen met tuiten, maar na een tijdje besloot ik er het beste van te maken. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik blij ben met mezelf, inclusief mijn kale koppie. Dat gevoel gun ik alle vrouwen.

“Je kunt er altijd leuk uitzien. Met én zonder je eigen haar, met én zonder pruik”

Op zoek naar een eigen stijl

Ik begon te experimenteren met make-up, sjaals, mutsjes, hoeden en oorbellen. Ik leerde hoe ik mijn wenkbrauwen kon tekenen en ontdekte wat nepwimpers kunnen doen. Ik ging op zoek naar een pruik die bij me paste, zodat ik me weer echt mezelf voelde. Man, viel dat even tegen. Het kostte me heel veel moeite om een haarwerk te vinden dat niet plastic of porno was. En van die standaard hoofddoekjes werd ik helemaal depressief, dat was totáál niet mijn smaak. Na eindeloos zoeken en van alles proberen lukte het steeds beter om er leuk uit te zien. Steeds vaker dacht ik: goh, ik zie er eigenlijk best goed uit zonder haar. Ik begon meer foto’s te delen op mijn Instagram en kreeg er leuke comments op. Meiden vonden me mooi en stoer, ze vroegen waar ik mijn spullen kocht en deelden hun eigen onzekerheden.

“Nu ik mezelf voor 100% heb geaccepteerd, wil ik anderen helpen. Er is niets waar ik me met zoveel liefde voor inzet als dit”

DAT IS PECH HAAR WEG

Al die reacties brachten mij op het idee om een eigen online platform op te richten. Met DAT IS PECH HAAR WEG wil ik kale vrouwen laten zien hoe mooi ze nog altijd zijn. Je hoeft niet met een zesje genoegen te nemen, ook zonder haar kan je bloedmooi en vrouwelijk zijn. Ik heb een aantal pruiken waar ik echt blij mee ben, maar ik draag ze niet elke dag. Hoe ik eruit zie, hangt af van hoe ik me voel en wat ik die dag te doen heb. Ik ben er trots op dat ik van iets dat eerst rampzalig leek, iets moois heb gemaakt. Nu ik mezelf voor 100% heb geaccepteerd, wil ik anderen helpen. Er is niets waar ik me met zoveel liefde voor inzet als dit.