3

Zo rock je de zomer op jouw manier!

De meeste mensen verheugen zich altijd enorm op de zomer, maar voor ons baldies kan de zon ook een flinke uitdaging zijn, want hoe ga je naar buiten? Met pruik, zonder pruik, kaal, met koeienvlekken, met plamuur of all natural? In deze tip trek ik alles uit de kast om ervoor te zorgen dat jij deze zomer rockt op jóuw manier.

1. Geef je pruik een zomers kapsel 

In de zomer is het leuk maar vooral ook lekker om je haar op te steken. Je zou ook een staart of knot kunnen maken, zodat je haar niet in je nek plakt. Als je je haargrens dan te duidelijk ziet, kun je ervoor kiezen om een leuke bandeau te dragen om dit te maskeren. Maar je kunt ook babyhaartjes rondom je haargrens laten knippen (niet zelf doen!). Dan lijkt de overgang natuurlijker. Je kunt je haar ook half opsteken, dit is leuk met een scrunchie of een opvallende haarclip. 

Misschien vind je het in het begin wat lastig om een zomers kapsel te maken, maar echt: oefening baart kunst. Neem rustig de tijd om dit onder de knie te krijgen en wacht niet met uitproberen tot je de deur uit moet. Anders frustreert het je alleen maar en kun je niet genieten van het lekkere weer. En dat is precies wat we níet willen.

2. Knoop een sjaaltje

Mocht je je pruik te warm vinden maar wil je ook niet kaal de deur uit, dan is een sjaaltje knopen de perfecte oplossing. Kies in de zomer voor lekkere luchtige stofjes, die passen bij je favoriete kleding. In deze tip laat ik zien hoe ik mijn sjaaltjes knoop en op mijn Instagram staat ook een filmpje waarin ik dit laat zien. Een sjaaltje kun je eigenlijk met elk kledingstuk combineren. Hou je van oorbellen? Combineer je sjaaltjes dan vooral met de grootst mogelijke eyecatchers! Maar ook met een paar schattige kleintjes leuk je je hele look al op.

3. Kaal de deur uit

Kaal de deur uitgaan is niet zomaar iets; waarschijnlijk ben je je bewust van alle blikken die je krijgt. (Lees in deze tip over hoe ik mijn kale kop accepteerde en kaal de deur uit durfde.) Aan de andere kant: als het heel warm is, is het héérlijk! Het zonnetje voelt super op je kale koppie en de wind waait er lekker overheen.

Als ik geen make-up draag, dan gebruik ik wel altijd een zonnebrand. Ik neem er een die je maar een keer hoeft te smeren, maar toch doe ik dit gedurende de dag een aantal keer, zodat ik zeker weet dat ik niet met een tomatenhoofd hoef rond te lopen. Naast dat het er niet zo mooi uit ziet, voelt het ook niet echt lekker (zo weet ik uit ervaring…).

Als ik wel met make-up en een kaal koppie de deur uit ga, dan plamuur ik ook altijd mijn hoofd mee. Anders zie je de make-up grens heel duidelijk; voor mij is dat nog erger dan je nek vergeten zodat je die heerlijke make-up rand ziet. Zelf gebruik ik in de zomer altijd de CC creme van Chanel, hierin zit SPF50. Het is een flinke uitgave, maar je doet er lang mee, je bent meteen ook beschermd tegen de zon én je ziet er flawless uit.

In de zomer heb ik het qua kleding een stuk makkelijker, aangezien mijn zomerkleding een stuk vrouwelijker is en ik dus altijd alles kan combineren met mijn kale koppie zonder mijn vrouwelijkheid te verliezen. Daarbij komt natuurlijk ook dat ik de hele zomer met een grote zonnebril op loop, een fashion statement op zich. 

Conclusie

Wij baldies hebben oneindig veel mogelijkheden om keihard te shinen in de zomer. Dus ga op onderzoek uit en ontdek waar jij je prettig bij voelt en wat bij jóu past. Af en toe een risicootje nemen en (heel even) uit je comfortzone stappen levert vaak hele mooie dingen op! Al is het maar dat je jezelf een bad ass vindt. Ga vooral lekker genieten van de zomer en laat je kale koppie niet hangen – dat is namelijk nergens voor nodig!